Amituofo*,  

Ik ben Chantal Bettonviel (Chan voor vrienden en familie). Ik hou van bewegen en van de stilte voor of na een drukke dag. Als peuter was ik zo soepel dat ik in een cirkel kon liggen met mijn hoofd gebogen richting mijn voetjes. In dansen vond ik als kind, puber en volwassene mijn passie. Van jazz-, klassiek ballet, moderne dans, streetdance tot Lindy Hop.

Passies

Mijn andere passie vond ik gaandeweg in het geven van rondleidingen bij verschillende musea. Door het volgen van trainingen in overdrachtskunde, mijn vroegere dans- en toneelervaring en een HBO opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming vond ik het leuk om voor een groep mensen te staan, ze iets bij te brengen, te vertellen en te leren op een ongedwongen manier. 

Ik ben dankbaar dat mijn tweelingzus mij jaren terug tipte op Qigong en dat ik hierdoor mijn passies; bewegen, leren over rijke culturele tradities en het overdragen van informatie terug heb gevonden. Het mooie is dat ik door Qigong nog veel meer passies heb ontdekt; de kunst van het ontspannen, Chan-zen meditatie, zelfheling, verdieping in anatomie en het investeren in bewuste aandacht. 

Qigong en ik

Mijn eerste ervaring met Qigong was in 2011. Ik werd geraakt door de sierlijke en gecontroleerde bewegingen en het bewust ademen. Na de workshop ging er een prettige tinteling door mijn lijf. De eerste paar jaren beoefende ik Qigong voor mezelf, volgde lessen / workshops, oefende en oefende nog meer. Zocht verdieping in literatuur en merkte ondertussen dat ik minder last kreeg van mijn chronische aandoeningen (PDS en Raynaud). Ik werd me bewuster van mijn lichaam, adem, mijn (drukke) geest en werd gegrepen door de zeer boeiende theorie.  Wat volgde was een practitionar opleiding voor meer verdieping bij de TAO Chi Qigong Academy, instructeursopleiding en de opleiding instructeur 1. Ik blijf me dolgraag ontwikkelen binnen deze wonderbaarlijke Chinese bewegingsleer, zodat ik kan blijven groeien en met passie en enthousiasme het geleerde kan overbrengen. Benieuwd naar mijn ervaring en certificaten? Klik hier.

Yin & Yang

Vriendelijkheid, respect en dankbaarheid vind ik in het leven belangrijke eigenschappen. Ik geloof in de universele principes van Yin & Yang (symbool van Taoïsme), waarbij het oa. draait om evenwaardigheid (gelijk en toch verschillend), balans, harmonie, rust en ontspanning. 

 

Ik laat je graag kennismaken met Qigong. Benieuwd naar het lesaanbod? Klik hier

Heb je vragen stel ze gerust via chantal@chanqigong.nl of via de contactpagina

 

Chi you soon, 

Chantal Bettonviel

*Amituofo (Chin .: āmítuófó 阿弥陀佛) wordt vaak als begroeting genoemd onder Shaolin-beoefenaars - zowel monniken als leken. Bij het begroeten en afscheid, nemen individuen hun handpalmen voor de borst maken een lichte buiging en zeggen Amituofo.