10 voordelen om Qigong te beoefenen

 

 1. Qigong vermindert stress

  De combinatie van gecontroleerde bewegingen en diepe ademhaling helpt je lichaam en geest te verscherpen. De oefeningen helpen je zowel fysiek als mentaal te ontspannen. 

 2. Qigong verhoogt je energieniveau

  De langzame vloeiende bewegingen helpen de energiekanalen in je lichaam open te zetten.

 3. Brengt je emoties in balans

  Door Qigong te beoefenen kan je concentratie- en aandachtsvermogen verbeteren. Deze vaardigheid komt goed van pas bij het onder controle houden van emoties. Je geest wordt helderder en vrediger, waardoor je niet de hele dag meer op de automatische piloot hoeft te staan.

 4. Helpt je in verbinding te staan met het heden

  Het uitvoeren van de Qigong-oefeningen helpen je om in verbinding te staan met het nu. Het zorgt voor een optimistischere en blijere houding. Glimlachen tijdens het beoefenen zorgt voor een gelukkig(er) gevoel. 

 5. Verbetert je slaapkwaliteit

  De diepe ademhaling en de rust die je bereikt tijdens de Qigong-oefeningen kunnen een positief effect op je slaap hebben. Veel mensen geven aan makkelijker in slaap te kunnen vallen en zich meer uitgerust te voelen.

 6. Helpt je lichaam te ontgiften

  Je huid is net, zoals je darmen, nieren, longen en je lever een orgaan dat je lichaam van gifstoffen ontdoet. Volgens de Chinese geneeskunde kan Qigong je lichaam helpen zichzelf te ontgiften. Dit zou deels komen, doordat de oefeningen je energiekanalen openzet en opschoont.

 7. Verbetert je lichaamshouding

  Qigong maakt je bewust waar spierspanning zit in je lichaam. In Qigong staat o.a. je evenwicht centraal. Dit helpt je om te bewegen zonder dat je gewrichten op slot schieten of geforceerd worden. Regelmatig oefenen zorgt voor een betere lichaamshouding en kan je klachten verzachten. 

 8. Versnelt je revalidatie

  Qigong beoefenen nadat je een verwonding hebt opgelopen of geopereerd bent kan ervoor zorgen dat je revalidatie versnelt. Raadpleeg altijd eerst een arts / fysiotherapeut voordat je begint met oefenen.

 9. Qigong bevordert je spijsvertering

  De bewegingen zorgen voor een massage van je ingewanden. Zo wordt o.a. het verteringsproces versneld en gasvorming geëlimineerd. 

 10. Verbetert je bloedcirculatie

  Qigong verbetert de werking van je bloedsomloop. Door het met aandacht rekken en strekken van je lichaam en vervolgens ontspannen, bereikt zuurstofrijk bloed de cellen van je lichaam beter. Qigong laat de bloeddruk en hartslag dalen en de spanning in je spieren afnemen en de stress in je lichaam verminderen. En zo zijn we weer terug bij punt nummer 1. 

  Zin gekregen in een les? Kom gerust een les volgen en reserveer jouw plek.

 

ChanQigong in de buitenlucht